Mijn favorieten

Wat is een energielabel?

Woningeigenaren die geen definitief energielabel hebben, hebben van de rijksoverheid een voorlopig energielabel ontvangen. Dit label is gebaseerd op het bouwjaar, type woning en de in het bouwjaar geldende isolatiemaatregelen conform het vigerende bouwbesluit. Dit voorlopige energielabel is niet geldig bij verkoop of verhuur.

De eigenaar dient zelf een definitief energielabel aan te vragen bij de overheid. Vervolgens controleert een erkend deskundige de aanvraag op afstand via de webapplicatie.

Wij als erkend EPA adviseur controleren het bewijs op afstand. De kosten voor deze validatie bedragen € 15,- inclusief btw. Indien u hulp wenst bij het aanpassen van een voorlopig label naar een definitief label zijn wij u ook graag van dienst. De kosten hiervan bedragen € 60,- inclusief btw.

Wanneer u uw woning gaat verhuren kunnen wij ook voor u een Energie-index maken. Dit is een uitgebreidere opname en is nodig voor het berekenen van de huurpunten voor het woningwaarderingsstelsel. De kosten hiervan bedragen € 185,- inclusief btw.

Naast het maken van een Energie-index kunnen wij ook een puntentelling voor uw maken als uw woning wilt verhuren. Als uw woning 146 punten of meer heeft dan valt uw woning in de vrije sector en mag u de marktwaarde vragen. Indien een woning minder dan 146 punten heeft dient de kale huur niet meer te bedragen dan de maximale redelijke huurprijs conform het woningwaarderingsstelsel. De kosten hiervan bedragen € 165,- inclusief btw.
 
Wilt u een Energie-index en puntentelling dan kunnen wij dat zeker voor u doen. De kosten hiervan bedragen € 295,- inclusief btw.

Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie hebben? Stap dan gerust een keer binnen op ons kantoor.